sobota 17. října 2015

Co se stalo za poslední rok - no.1

Ahoj... nevím, jestli to někoho zajímá, nebo jestli si na mě a můj blog někdo vzpomene jen tak od sebe a říká si, co se se mnou asi stalo, že jsem se na dlouho tak dobu odmlčela a nepřidala žádný článek a vlastně nenapsala ani jedinou řádku, slovo, tečku...

No, teď přemýšlím, kde začít, protože v poslední době se toho stalo fakt hodně a můj život se tak trochu převrátil a všelijak otočil různým směrem. Začnu asi od září minulého roku, protože tak nějak od té doby šla moje aktivita na blogu do kopru, i když ono o prázdniny to taky nebylo úplně nejlepší, protože jsem byla mimo republiku, tak jako skoro každý rok, ale o tom psát nechci. :) Každopádně bych vás teď asi měla upozornit, že to bude takový vykecávací článek, bude prostě osobní (uvidím jak moc), který s knížkama nebude mít nic společného. :)


Začneme tedy zářím, kdy jsem nastoupila do čtvrťáku na našem gymnáziu. Už od prvního dne jsme slýchali ty "chytrý" kecy o tom, jak máme maturitu za dveřmi, jak to uteče jako voda a už tu bude květen a blablabla... a víte co? Oni ty "chytrý" kecy nebyly zas tak od věci a všichni, co nám to říkali měli pravdu, protože to opravdu uteklo jako voda a já pořádně ani nevím jak. No každopádně září byla pohodička, školu jsme moc neřešila (stejně jako říjen, listopad, prosinec, leden, únor :D), ale řešili jsme maturitní ples - znáte to - věčný dohady o barvě šerp, jak budou vypadat skleničky, jakou budeme mít kapelu, moderátor a všechno ostatní. A samozřejmě šaty, které jsem si byla na konci září vybírat. Nakonec jsem si je půjčila z pražské půjčovny šatygohome, kterou vám můžu jen doporučit. Mají tam nádherné šaty, dokonce jsem si vybrala i svatební :D - jen malá maličkost mi chybí - ten ženich no. :D Velkou výhodou téhle půjčovny je, že vám je přivezou zdarma až domů v den nebo den před maturákem a tak ušetří čas a nemusíte nikam jezdit. No vybrala jsem si maturitní šaty takový, který se mi na první pohled na ramínku nelíbily, fakt jsem řekla, že je nechci, ale mamka mě přesvědčila, abych si je aspoň vyzkoušela a víte co? Když jsem je oblíkla, věděla jsem, že tyhle chci a nejvíc mi seděly. Takže to nakonec dopadlo tak, že jsem si vybrala šaty, které jsem původně ani nechtěla zkoušet. Přesně stejný případ se mi stal, když jsem si vybírala šaty do tanečních, na ramínku se mi nelíbily a pak jsem se do nich zamilovala. A co z toho plyne? Zkoušejte si i šaty, které vás nezaujmou na ramínku – mně už se to osvědčilo ve dvou případech ze dvou :D.

Šaty, boty, doplňky a škrabošku, protože nás maturák byl na téma benátský ples, jsem měla. Nějak se to všechno přehouplo do října, kdy jsem se stále nestarala o školu. Ale sledovala seriály, nacvičovali jsme na předtančení a hlavně chodila ven s kamarádama, protože jsem si ještě v říjnu a i o silvestra (a nevím, kdy jsem rezignovala) myslela, že po maturitě v září odjedu někam dělat au pair, byla jsem rozhodnutá odjet za velkou louži.

Někdy v listopadu jsem aktivně sháněla sponzory na náš maturák, hlavně tedy do tomboly. Za co se fakt musím pochválit (a i ostatní moje spolužáky), protože jsme měli v tombole opravdu pěkné ceny a bylo jich asi 2000, a zhruba každý druhý lístek u nás vyhrával. Takže rada pro vás, opravdu se nebojte psát všem, kteří vás napadnou. Dostala jsem hodně záporných emailu, daleko více než těch kladných, ale třeba od Yves Rocher jsme dostali spoustu laků, že jsme je dávali v balíčcích po třech. :) Samozřejmě nám nejvíce darů dali podniky a krámy v okolí, hlavně přes známí. A naše škole, resp. náš ředitel? Ten nám odmítl dát jakékoliv razítko s tím, že to není akce školy… fajn tohle ale nebyl pravý důvod, protože pak se nás otevřeně zeptal, co by z toho měl… Dokonce i náš třídní naznačil něco v tom smyslu, že je lepší mít půl vagonu sušenek než žádný nebo něco takovýho, asi bych ten mail ještě našla, ale ještě teď jsem znechucená, když si na to vzpomenu, že to hledat ani nechci. Asi vás nepřekvapí, že to jsem hodně prozřela a od té doby, jsem měla na ně vysloveně alergii a odpor, a pokaždé, když jsem ředitele viděla, chtěla jsem ho kopnout do obličeje. Moje pocity sdíleli i spolužáci, takže jsme se nakonec dohodli, že logo školy odevšad vymažeme a on nebude mít ani proslov.

Taky jsme v listopadu měli focení tabla, možná už to bylo na začátku prosince, pamatuji si jen, že byla pořádná zima a my jsme fotili venku. Fotili jsme se s půlkou obličeje nenamalovaný a druhou jsme měli hodně vystajlovanou. Mně se ten nápad moc nelíbil, ale nakonec to dopadlo fakt dobře a jsem ráda, že mě přehlasovali, protože ty fotky jsou fakt pěkné. :D

Navíc jsem se v listopadu už musela začít starat o školu, ne že bych řešila maturitu, ale psala a psala seminárky (ano ve čtvrťáku nás zadali 3 seminárky, když ve třeťáku jsem psala jen jednu – logika hadr… - a ještě další práce, např. eseje a statistickou práci… - pořád nechápu, proč jsme to nemohli dělat ve třeťáku, ale asi bych se stejně neučila na maturitu, to je pravda :D).


No asi bych to tady tak nějak utnula, aby to zase nebyl až zas tak dlouhý článek a rozdělím to teda na víc částí. V prosinci jsme pekli hlavně cukroví, i když jsme to rapidně omezili, protože to stejně nikdo moc nejí. Dokonce jsme později většinu cukroví vyhodili, nebo aspoň to, co jsem nenanosila do školy, aby to snědli spolužáci, kteří většinou byli přecpaní z domova. Každopádně jsem si Vánoce užila, stejně jako každý rok, protože je miluju. Mám ráda tu vánoční atmosféru, i když mě trochu mrzí to, že jsem nebyla v kostele jako vždycky (většinou tam chodím dvakrát do roka), ale snad to tenhle rok napravím a aspoň na tu půlnoční zajdu. J



zdroj obrázků: weheartit

2 komentáře:

  1. Tak přesně tohle, o čem píšeš, řeším já letos. A jsem fakt ráda, že nejsem jediná, kdo tu školu vůbec neřeší, i když za chvíli maturuje. :D Spíš mě ale děsí přijímačky... A ten nápad s tablem se mi fakt moc líbí, muselo to vypadat super! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono to neřeší asi většina lidí, ale pak mi to najednou z ničeho nic všechno došlo a začala jsem vyšilovat. :D Jinak to tablo, já k tomu byla ze začátku hodně skeptická, ale musím říct, že to nakonec vypadalo krásně. :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. :)